Zlatá tretra, Bolatice-Ostrava, 8.6. až 13.6.2008

08.06.2008 08:00

Naše škola se zaměřuje na atletiku a tak v rámci výuky jezdíme každoročně na nejlepší atletický mítink IAAF Zlatá tretra Ostrava. Takový výlet na jeden den by byl z Prahy velmi nákladný, a proto si vždy vymyslíme hromadu dalších nápadů, kam bychom se rádi podívali. Letos se nám povedlo všechno, co jsme si vytýčili. Bylo to opravdu báječné a velice pohodové.

Pro přehlednost si jednotlivé dny popíšeme samostatně.

 

neděle 8.6.2008

Z Prahy jsme vyrazili krátce po 9. hod. do Ostravy a dále pak Bolatic vlakem SC Pendolino. Cestování bylo příjemné a po ubytování na TZ v Bolaticích jsme se vydali do místního lesa. Co čert nechtěl, zastihla nás pěkná průtrž mračen. Ještě, že jsme narazili na turistický přístřešek, který nás zachránil a poskytl nám útočiště pro hry.

 

pondělí 9.6.2008

Vstávali jsme brzy ráno, protože nás čekal nabitý den. Celý den jsme pobývali v Ostravě na Landeku. Nejdříve v Hornickém muzeu, kde jsme nejprve sfárali do dolu a tak se podívali úmornou práci horníků a hned poté na obětavou práci báňských záchranářů. Obrovský úspěch zažíval trenažér báňského záchranáře. My jsme však na sobě neměli žádnou zátěž, nebyla zde ani zvýšená teplota a ni vlhkost. A čas v trenažéru byl pro nás podstatně kratší, než trénují skuteční záchranáři. Jen pro srovnání, naše časy se pohybovali "jen" kolem minuty, zato skuteční záchranáři v něm trénují 60x déle, tedy hodinu.

 

Dnešní den musím zmínit i výtečný oběd v Harendě u Barborky, kde nám všem bezvadně chutnalo a "blbnutí" v důlních vozíkách.

Po obědě nás čekal několikahodinový pobyt v lanovém centru. Všem doporučuji vydat se na dobrodružnou cestu po lanech několik centimetrů, ale i několik metrů nad zemí. Ti nejodvážnější si mohli vyzkoušet i obří skok "do neznáma".

Celý den uběhl velice rychle, skoro se mi ani nechce věřit, že to opravdu trvalo celý den.

Večer nás čekal ještě táborák s opékáním špekáčků - no prostě pohoda.

 

úterý 10.6.2008

Úterý začalo v psím útulku Městské policie Ostrava. Tady jsme se seznámili, jak se o pejsky starají, ale i jak a proč se musí odchytávat. Na "psím cvičišti" jsme si vyhráli se třemi štěňátky a to tak, že si je někteří chtěli vzít s sebou a z útulku nechtěli ani odejít.

Pejsky jsme úspěšně vrátili do svých kotců a my se vydali na skvělé přírodní koupaliště do Ostravy-Poruby. Zde jsme se pořádně vydováděli na atrakcích, skluzavkách a skákadlech.

 

Čas však plynul dále a tak jsme koupaliště opustili a vydali se běžecké závody "Čokoládová tretra" na stadion ve Vítkovicích. Naše kategorie byly podle věku běh na 300 m, nebo 600 m. Vedli jsme si celkem dobře. V jednotlivých rozbězích jsme se umístili i na prvních místech, ale v celkovém součtu nám to už na medailové pozice nestačilo. Bezvadně jsme si zasoutěžili na závodní dráze, kde hned za dva dny padly dva nové světové rekordy (běh žen na 1 h a 110 m překážek mužů).

 

středa 11.6.2008

Toto byl náš skvělý den, i když jsme zmokli jak vodníci. 10-ti členné družstvo naší třídy totiž soutěžilo v závodu "Hurááá na Zlatou tretru", zařazené v programu "Kids athletics IAAF". Naše výkony byly tak dobré, že jsme v celkovém hodnocení obsadili 3. místo a tím si vybojovali skvělé ceny, jako třeba trička MIZUNO (které si po obdržení všichni oblékli a sundali až v Praze), diplom, drobné sladkosti a hlavně sadu atletického vybavení pro školu, která byla přímo fantastická. Nesmím samozřejmě zapomenout na významný fakt, že ceny jsme obdrželi přímo v průběhu hlavního programu nejvýznamnějšího atletického mítinku v České republice, Zlaté tretry IAAF 2008, a to osobně od atletického mistra světa Jana Železného. Myslím, že se jednalo skutečně o skvělý úspěch, na který bude každý ještě dlouho vzpomínat.

 

Děti, které nesoutěžily, se šly podívat do ZOO v Ostravě.

Všichni jsme pak měli sraz při besedě s předními atlety na stadionu ve Vítkovicích. Při cestě zpět, nás však stihla obrovská průtrž mračen a tak jsme se doslova "dočváchali" v promočených botách zpět na TZ v Bolaticích. Promočené boty ale nikomu nevadily, protože náš úspěch zastínil vše ostatní.

 

čtvrtek 12.6.2008

Tento den nás čekal úklid a přesun z Bolatic do Ostravy. Šli jsme se podívat na nejvýznamnější atletický mítink v České republice - Zlatou tretru IAAF 2008. Na stadionu byla báječná atmosféra. Připomenu, že na hlavní ploše, v průběhu mezinárodního mítinku, jsme i my získali významnou cenu ze včerejších závodů "Hurááá na Zlatou tretru". Na vlastní oči jsme pak viděli hned 2 světové rekordy a několik národních i osobních rekordů. Organizátory musím opravdu pochválit, byl to bezvadný zážitek.

 

pátek 13.6.2006

Ač byl pátek 13., byl to pro nás další příjemný den. Čekala nás cesta zpět do Prahy. Tuto cestu jsme si "za odměnu" vylepšili obědem v jídelním voze mezinárodního vlaku EuroCity Comenius, což byl opět skvělý zážitek.

 

Myslím, že celý náš výlet byl naprosto úžasný a povedený. Už dlouho jsem se nikde necítil tak skvěle a pohodově. Děkuji všem, kteří tuto atmosféru spoluvytvářeli.

 

[další fotografie z akce >>>]

 

 

Kontakt

David Gajdošík, tř. uč.

ZŠ s rozšířšnou výukou jazyků a tělesné výchovy
pracoviště Jitřní 185
Praha 4 - Hodkovičky

244 466 550

spojení MHD:
bus č.: 121 (Na Lysinách)
bus č.: 106 (Psohlavců)

Vyhledávání

Stránky byly vytvořeny s láskou a radostí. © David Gajdošík, 2009-2012.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode