Expedice Karakoram

07.04.2010 09:00

Středa 7. 4. 2010 nebyla pro žáky ZŠ Filosofská, pracoviště Jitřní 185, Pra 4 - Hodkovičky, obyčejným školním dnem. Naši žáci si mohli vybrat podle svých zájmů ze dvou aktivit. Tou první byla soutěž Expedice Karakoram, druhou návštěva kina na Floře ve 3D provedení.

 

 

Členové první – akčnější - skupiny vyrazili směrem stanice metra Vysočanská, poblíž které se nachází Lanové centrum Proud, v němž se soutěž Expedice Karakoram koná. Jde o projekt, který letos probíhá ve dvou městech v Praze a Olomouci. Soutěže se mohou zúčastnit žáci 2. stupně základních škol, žáci středních škol a nově i veřejnost.

 

 

V této netradiční soutěži se žáci učí spolupráci, práci v týmu, překonávání vlastních možností a schopnosti logicky uvažovat ve vypjatějších situacích. Úkolem žáků je vytvořit týmy o počtu 6 členů. Naši školu zastupovaly týmy s názvy Červotoči, Gorily, Kaštani, Lenochodi a Molekuly. Nejlépe si vedl tým Molekuly, který získal nejvyšší post. Ani Kaštani a Lenochodi se nenechali zahanbit a odnesli si 2. a 3. místo.

 

 

Mám sice trochu mozoly, ale opravdu se mi to líbilo,“ řekl Michal Zelenský, žák 8. A, jeden z vítězného týmu. „Nejlepší byla opičárna, což byl úkol přelézt asi 8 metrů po síti, v tom jsme byli opravdu dobří,“ připojil se další člen Mokelul - Tomáš Klíma ze 7. A.

 

Cílem této zajímavé soutěže byla především týmová spolupráce, překonávání vlastních možností, rozvíjení důvěry, odvahy a logického myšlení. Smysl vidíme i v dosažení zvýšeného respektu k sobě samému, k druhým a k přírodě.

Soutěžícím děkujeme za vzorné reprezentování školy v zajímavé soutěži.

 

 

Celkové výsledky Expedice Karakoram 2010 (Praha)

 

[další fotografie z akce >>>]

 

Kontakt

David Gajdošík, tř. uč.

ZŠ s rozšířšnou výukou jazyků a tělesné výchovy
pracoviště Jitřní 185
Praha 4 - Hodkovičky

244 466 550

spojení MHD:
bus č.: 121 (Na Lysinách)
bus č.: 106 (Psohlavců)

Vyhledávání

Stránky byly vytvořeny s láskou a radostí. © David Gajdošík, 2009-2012.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode