Den Země 2010

22.04.2010 08:00

Na naší škole v budově Jitřní proběhl 22. dubna 2010 Den Země. Jednalo se o projektový den, ve kterém na žáky čekala řada netradičních aktivit. Do projektu se zapojil i první stupeň, který vyzdobil naši školu krásnými plakáty.

Velice netradiční aktivitou byl výlet 1. A společně se 7. A do Dalejského údolí. Mnoho žáků zvlášť ze sedmého ročníku se na plánovaný výlet dívalo skrz prsty. Ovšem po výletu svůj názor radikálně změnili. „Výlet byl naprosto skvělý,“ řekla Lada Svárovská ze 7. A. „Ano, dost jsme se nasmáli,“ doplnila spolužačku Anna Slezáková. Ani žáci první třídy nezůstali v chválení pozadu. „Nejlepší byly ty hry, byla to fakt zábava,“ prohlásila Natálie Králová z 1. A.

 

Po zhotovení papírových 3D projektů se žáci přesunuli ven, na pozemek vedle školy, kde proběhlo sázení stromků. Každá třída měla svůj vlastní strom, a aby ho mohli žáci zasadit, museli spojit síly a v dost tvrdé půdě vykopat jámu, kam pak mohli strom umístit. Ale na závěr je čekal dobrý pocit z toho, že mají jako třída vlastní strom a že udělali něco pro naši planetu.

 

Po sázení stromků šly některé třídy na ekologickou procházku, jiné se zapojili do projektu Čistá Praha 4 tím, že sbírali odpadky a uklízeli okolí školy.

Všem žákům děkujeme za vyzdobení a zvelebení školy a jejího okolí!

 

[další fotografie z akce >>>]

 

Kontakt

David Gajdošík, tř. uč.

ZŠ s rozšířšnou výukou jazyků a tělesné výchovy
pracoviště Jitřní 185
Praha 4 - Hodkovičky

244 466 550

spojení MHD:
bus č.: 121 (Na Lysinách)
bus č.: 106 (Psohlavců)

Vyhledávání

Stránky byly vytvořeny s láskou a radostí. © David Gajdošík, 2009-2012.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode